Kapping av MA rør

CENTO fra REMS

MA rør kan kappes med mange ulike verktøy. Nytt (2009) i handelen er CENTO fra REMS. Cento med klinge for støpejern er en mellomting mellom en tradisjonell kjedekniv og en sag. Verktøyet har mange fordeler, men vi nevner spesielt:

Cento kan også benyttes til stålrør, kobber, plast og andre materialer. Man skal dog påse at man benytter den korrekte klinge.

Cento leveres komplett med stativ og rørstativ, men du kan selvsagt også kjøpe bare kappemaskinen. REMS Cento kan du kjøpe av PipeGap AS.

Se mer her www.rems.de

FEMI båndsag eller tilsvarende

Kapping med båndsag fungerer utmerket på våre rør. Påse at sagen ikke benyttes til å kappe annet metall, i særdeleshet alt som er galvanisert da dette ødelegger tanningen på båndet og gjør det ubrukelig til MA. Er sagen selvmatende må du ikke legge trykk på båndet da dette ødelegger tanningen. Følg leverandørens anvisning

Annet kappeverktøy

Andre typer kappeverktøy kan benyttes, type Ridgid eller Rothenberger med klinge for støpejern. Exact sag er et populært verktøy men støyer, gnistrer og støver mye, og egner seg således ikke for rene bygg. Tradisjonelle kjedekniver eller hjulkuttere er også egnet verktøy.

Vi anbefaler ikke bruk av hurtiggående kappemaskiner som vinkelsliper. Dette er pga den høye varmeutviklingen dette gir, noe som kan medføre at epoxybelegget på innsiden av røret slipper.